De kunst van het nietsdoen

Ik ben moe na de Yoga Challenge en alle andere dingen die ik de afgelopen tijd heb gedaan (wereldreis voorbereiden, huis verhuren, thuisloos zijn, werken, sporten etcetc..).  Het was ontzettend gaaf, maar nu ben ik gewoon even moe! In mijn hoofd fluistert: “We moeten rennen, springen, fietsen, zwemmen, vallen, opstaan en weer doorgaan.” Helemaal als het mooi weer is zoals vandaag. Zal ik dan toch een rondje fietsen? Of duik ik even in het meer om een uurtje te zwemmen. Herken je dat? Je blijft maar uitvluchten zoeken om toch te sporten, terwijl je eigenlijk voelt dat je lijf geen zin heeft. Ik vind het echt lastig om dan te besluiten: ik doe even NIETS.

 nietsdoen is heerlijk!

Nietsdoen een levenskunst

En eigenlijk is dat nietsdoen ook de reden dat ik op wereldreis ga. Ik wil mezelf uitdagen om even geen doelen te stellen, niets te hoeven en gewoon te zien wat er komt, loslaten. Proberen geen angst te voelen dat ik geen baan meer heb en ik wil ervaren hoe ik rond kan komen met maar heel weinig geld. Dat is niet makkelijk, maar ik wil het wel proberen. Ik geloof namelijk dat we veel meer plezier en voldoening kunnen halen uit juist gewone dingen in het leven en dat we heel goed zonder dure spullen gelukkig kunnen zijn. Dus die uitdaging wil ik aangaan komende tijd.

Namasté!

En natuurlijk was afgelopen weekend Challenge 108, de afsluiting van de Yoga Challenge die ik samen met Jolien de Klein van RunningBuddha organiseerde. Het was prachtig om met 20 mannen en vrouwen 108 zonnegroeten op het strand te doen bij zonsondergang. Het waaide met windkracht 6, dus we hadden even twijfels of we de zonnegroeten wel op het strand konden doen. Gelukkig ging na 20.00 uur de wind iets liggen en hebben we toch de strandversie kunnen houden. Het was zo leuk om te zien dat bijna iedereen 108 keer de zonnegroet volhield. Een hele prestatie, want het is toch niet niks. Ik heb genoten, al zat het zand echt overal. En dat het niet niks was, merk ik nog steeds. Ik heb al 3 dagen spierpijn. Auw! 🙂 Jolien heeft een prachtig filmpje gemaakt bij zonsondergang. Die moet je echt even kijken. Kijk maar hier.

 

 

 

13580646_1175788165784941_4938078989120218054_o

 

13603678_1175788375784920_1782806631525797440_o

 

13613328_1175788322451592_2829320359034469452_o

Meer foto’s gemaakt door Sylvia Visser tijdens de challenge zijn te vinden op facebook. Kijk snel hier.

Zen

Yoga staat voor ontspanning en stabiliseren van lichaam en geest. Ik ben van plan, nu ik meer te weten ben gekomen over Yoga, dit mee te nemen op reis. Dat past natuurlijk ook erg goed bij het loslaten en nietsdoen waar ik eerder al over schreef. Ik word Zen! Veel mensen vragen mij: Ga je het triathlonnen niet missen? Ja, dat denk ik wel, maar er komt vast en zeker weer wat moois voor terug. Yoga is natuurlijk wel iets wat je overal kunt doen en tegelijkertijd handig, want je wordt er een stuk leniger van. Dat merk ik nu al, nu ik afgelopen tijd ben gaan oefenen voor de 108 zonnegroeten. Wie weet zie je mij straks wel in een spagaat of lotushouding. Haha, dan moet ik nog wel flink oefenen!

Zo, nu ga ik echt lekker nietsdoen! Een kopje thee zetten, een goed boek pakken en dan heerlijk in bad. Ik ben wel benieuwd, lukt het jullie goed om niets te doen?

1 Reactie op De kunst van het nietsdoen

Geef een reactie

There are hundreds of languages around the world, but a smile speaks them all.

Deze website is gerealiseerd door Big Sister Webcommunicatie