Home Sweet Home

Zo sta je in Melbourne en zo ben je weer thuis. Wat een veranderingen allemaal. De tijd staat echt niet stil. Hier zit ik dan weer “thuis” op een regenachtige dag in Apeldoorn. Ik heb alweer 3 dagen gewerkt (!!!) en ik denk even terug aan het prachtige Australië. Het lijkt al maanden geleden dat we daar waren, maar het is nog maar 10 dagen geleden. Wat was het toch geweldig daar. Hoog tijd om even terug te blikken naar de laatste 2 weken in Australië. Misschien gaat dan vanzelf de zon hier in Nederland ook weer schijnen 😉

Great Ocean Road uitzicht

Great Ocean Road

Ik moest even teruglezen waar mijn vorige blog was geëindigd: in het mooie Melbourne. We waren van plan verder te reizen langs de Great Ocean Road. Voordat we vertrokken had ik er niet echt een voorstelling van. Iedereen heeft het erover, maar dat maakt mij altijd een beetje terughoudend. Ik houd niet zo van hele toeristische trekpleisters. Maar ik moet zeggen, ik werd voor de zoveelste keer aangenaam verrast door de prachtige natuur en ook viel het erg mee hoe druk het was op de weg. Alleen bij de 12 Apostelen voelde ik mij een ‘toerist’, maar dat is ook wel het bekendste stukje. De Great Ocean Road begint in het dorp Torquay, ongeveer 100 kilometer van Melbourne. Je rijdt vervolgens vlak langs de kust naar Warrnambool. Een rit van ongeveer 300 kilometer waar wij 3 dagen over deden. Niet overal zie je ook letterlijk de zee, maar vooral in het eerste deel rijd je echt langs het water. Wat je ziet is met geen pen te beschrijven. Ik hoef echt nooit meer naar Scheveningen, want de stranden van Nederland vallen in het niets vergeleken met die van de Great Ocean Road. Zo schitterend! Wel was het wat lastig om langs de weg te kamperen, want overal stonden weer borden met ‘No Camping’. Maar inmiddels waren we er goed in geworden om de plekjes te vinden waar net zo’n bordje miste. Haha.

 

 

Grampians National Park

Vanaf Warrnambool hadden we het plan om door te gaan naar The Grampians, ongeveer 150 kilometer naar het noorden. In Australië is dit een erg bekend natuurgebied, dus dat konden wij niet overslaan. De weg ernaartoe was bijzonder saai, maar kilometers van te voren zagen we de bergen van het natuurgebied al opdoemen. Toch merkten we langzamerhand dat we eigenlijk niet meer zo’n puf hadden. We hadden zoveel moois gezien afgelopen maanden dat we best wel verzadigd waren. We hadden nog 1,5 week voordat we terug naar Nederland gingen en we kwamen op het punt van: “laten we maar gaan! Het is mooi geweest”. Maar ja, ons ticket was al geboekt, dus we konden daar niet meer onderuit. Na wat overleg, besloten we toch door te rijden naar Halls Gap, wat midden in de Grampians ligt. Het weer werd onderweg steeds beter, want toen we die dag vertrokken uit Warrnambool was het grijs en bijna regenachtig. Halls Gap was een verademing, we vergaten daar onze ‘reismoeheid’ gelijk. Halls Gap is een klein dorp met een mooie camping vlakbij het kleine centrum. Alles ziet er natuurlijk uit, de bergen liggen er omheen, de kangaroos lopen er gewoon op straat en er lag een zwembad midden in het dorp.  Helemaal geweldig! We besloten onszelf te trakteren door op de camping te gaan staan. Dat was denk ik al wel 5 maanden geleden dat we dat voor het laatst hadden gedaan. Daar hebben we 3 nachten genoten van wat de omgeving en Halls Gap te bieden had. Zeker een aanrader!

kangaroos in Halls Gap
De kangaroos lopen vrij rond in het dorp.

 

Porcupine, een soort egel
Animallife in de Grampians – een Porcupine

 

Nog even in de zon

Na Halls Gap hadden we geen wensen meer. Nou ja, alleen nog een beetje mooi weer. Weeronline voorspelde voor de hele Oostkust onder Sydney slecht weer voor de komende week. Wij moesten weer terug naar onze familie in Woonona, omdat we daar onze bus zouden achterlaten en vanaf Sydney terug naar Nederland zouden vliegen. Ja, je hoort het goed!!! We hebben onze bus in Australië achtergelaten, want we zijn van plan in december weer terug te gaan voor een aantal maanden. We hebben nog lang niet alles gezien van dit prachtige land. Dat komt ook precies goed uit met het werk van Hans op het cruiseschip, want hij is dan klaar en ook ik heb kunnen regelen dat mijn baan ophoudt in december. Dus beter kan eigenlijk niet. En ja, ik heb dus ook al werk. Ik ben weer terug naar mijn oude werkgever Mitros. Het is fantastisch hoe alles precies samenvalt. Beter kan niet.

 

Maar terug naar het slechte weer. We wilden onze laatste dagen in Australië niet in de regen doorbrengen, dus besloten we zo lang mogelijk in de zon te blijven. Het is namelijk wel vaker zo dat in dat deel aan de Oostkust de regen een tijd blijft hangen. Dit komt waarschijnlijk door de bergketen die aan de kust loopt vanaf de Blue Mountains. Aan de andere kant van de bergen kan het dan stralend weer zijn en dat was nu ook het geval. In Albury Wodonga was het 30-33 graden met strak blauwe lucht. We hebben daar nog een aantal dagen op een camping doorgebracht en zijn toen in 1 dag richting Woonona gereden. Het was heel raar om te zien dat we ‘s ochtends met prachtig weer vertrokken en in een stortbui in Woonona aankwamen met onze bus. Wat een verschil!

 

onze campervan in de australische bush
Onze campervan wacht op onze terugkomst in de bush van Australië 😉

Onze reis ‘On Hold’

Dus onze reis is voor nu even ‘On Hold’, maar het is heel fijn een goed vooruitzicht te hebben. Ik ben heel benieuwd hoe het ons komende maanden vergaat. Het gaat natuurlijk heel erg wennen zijn om van 24/7 samen te zijn naar straks even helemaal niet. Want als Hans op het cruiseschip werkt, dat is 5 maanden lang, is het lastig om elkaar te zien. En voordat hij op het schip gaat, vertrekt hij eerst voor 2 maanden naar Hamburg om samen met het ensemble de show voor te bereiden. Gelukkig kan ik hem daar wel bezoeken, dus ik heb mijn eerste trip naar Hamburg al geboekt. Ik ben heel benieuwd. Dus komende maanden zijn er waarschijnlijk minder blogs, maar ik blijf schrijven om je van onze belevenissen op de hoogte te houden. I’ll keep you posted!! Tot snel.

 

Liefs,
Rina

 

Ps. In dit blog heb ik nog wat meer verteld over waarom onze reis op Hold staat. Mocht je daar nieuwsgierig naar zijn 😉

2 Reacties op Home Sweet Home

 1. Hans en Rina, ik heb met heel veel plezier jullie reiservaringen gevolgd. Wat een geweldige ervaringen hebben jullie opgedaan. Het zal zeker weer afkicken worden hier in Nederland. Maar er zijn toch weer leuke vooruitzichten. Hans, heel veel succes met je baan op het cruise schip en Rina veel sterkte met de maanden dat je alleen bent. Maar des de fijner is het als Hans er weer is. Met jullie zit het wel goed. En Hans, misschien kan je in december naar het concert van TMS komen kijken in Diemen? Rina, jij bent natuurlijk ook van harte welkom hoor. Succes met alles wat jullie gaan doen , groetjes Willeke

  • Hee Willeke,

   Dankjewel voor je leuke reactie! En Hans heeft het optreden in zijn agenda gezet, dus wie weet zie je daar ineens een hele bruine krullebol verschijnen 😉

   groeten,
   Rina

Geef een reactie

There are hundreds of languages around the world, but a smile speaks them all.

Deze website is gerealiseerd door Big Sister Webcommunicatie