Let’s go!

Sinds begin december zijn we bij familie in Woonona in New South Wales ongeveer 60 kilometer onder Sydney. Het plan was om na kerst weer te vertrekken, maar het is hier zo prachtig en gezellig dat we er nog steeds zijn. Helaas wordt het binnenkort toch echt tijd om afscheid te nemen, want we willen nog wat meer zien van dit prachtige land. Op naar Melbourne!

 

 

blue mountains kiss

 

Quality time met familie

Vorige zomer had ik, voor het eerst, een aantal leden van de familie uit Woonona ontmoet. Ik kende daarvoor nog niemand, omdat zij van mijn vriends kant zijn. Ik ontmoette deze zomer Julie, Jacqui en Christine. Drie leuke en gezellige zussen, die heel graag hun roots in Nederland wilden ontdekken. Hun vader en moeder (ik noem ze nu opa en oma, want ze zijn al 80 en 75) zijn in de jaren 50 naar Australie geemigreerd en daar altijd gebleven. Inmiddels hebben opa en oma hier zelf een grote familie opgebouwd, met 3 dochters (waar ik het net over had) en een zoon, al zo’n 30 kleinkinderen en zelf 2 achterkleinkinderen. Het leuke is dat ze allemaal rondom Woonona wonen. Een aantal zelfs op 100 meter van elkaar. Ze lopen dus ook regelmatig bij elkaar binnen. De drie zussen hadden een fantastische tijd in Nederland (en andere delen van Europa) en willen het liefst dit jaar alweer terug met hun partners. Want die moeten toch ook dat geweldige (Neder)land zien. Haha. Ik ben benieuwd wanneer het zover is, want het zijn allemaal mannen met een drukke baan. Die vinden het lastig hun werk 3 tot 4 weken te laten liggen. Het komt er vast en keer van, want de dames zijn heel overtuigend.

Mijn nieuwe Australische familie
Mijn nieuwe Australische familie

Wij zijn heel gastvrij ontvangen in Woonona en logeren nu al zo’n 6 weken bij Julie en haar gezin. En dat is niet heel slecht toeven moet ik eerlijk bekennen. Het weer is hier heerlijk (meestal tussen de 25 en 35 graden) en met een zwembad in de tuin, een zee op 2 kilometer hardlopen en verschillende 50 meter zwembaden in de buurt, houden wij het hier daarom al een tijdje vol.

 

UItzicht na mijn bikeride over Wollongong en omgeving

Running on Woonona beach

Vervelen? No way!

Regelmatig krijg ik de vraag: “Verveel je je nog niet?”. Ehhh, om eerlijk te zijn: nee. Eigenlijk geniet ik wel van het ‘niets’ doen. Het is zo fijn om zonder wekker wakker te worden en per dag te bekijken waar ik zin in heb. Daarnaast worden we hier regelmatig meegenomen op uitjes. We zijn al met opa en oma een dagje op stap geweest. Ik heb samen met een aantal dames van de familie de mooie wijk Manly in Sydney verkend en verder ben ik net terug van een weekend in de Blue Mountains. Prachtig! Ook verken ik graag de omgeving rondom Woonona op de fiets of met mijn hardloopschoenen aan, want mijn sportieve IK wil ook heel graag tevreden gesteld worden ;-). Ik heb inmiddels ook een aantal familieleden overgehaald samen met mij te zwemmen. Niet dat we dezelfde training doen, want iedereen heeft een ander niveau, maar een paar zwemtips waren heel welkom. Zelfs oma van 75 (een ontzettend fitte dame), die pas 10 jaar geleden heeft leren zwemmen bij de Mermaids, geeft aan al een stuk sneller te gaan door mijn tips. Voor de kenners; ze zwom 1.30 per 50 meter, dus die winst was niet zo moeilijk te behalen. Hihi. De rest van de tijd spendeer ik aan lezen, wat helpen in de huishouding en af en toe wat coachingswerk op mijn computer. Dat ‘online’ werken is echt een uitkomst, zo kan ik toch mooi een paar triatleten naar hun grote IRONMAN begeleiden. Desondanks wordt het een hele omschakeling als ik weer een keer ‘echt’ aan het werk moet. Oef! Gelukkig hoef ik daar voorlopig nog niet aan te denken, want we zijn nog niet klaar met onze reis. En je weet het nooit, misschien komt er wel iets heel moois op ons pad. Who knows!

Familie kiekje in Manly, Sydney
Familie kiekje in Manly

 

Een bunker uit WO2 met prachtig uitzicht in Sydney Harbour National Park
Een bunker uit WOII Sydney Harbour National Park

 

foto met opa en oma bij ons dagje uit
dagje uit met opa en oma

 

De Three Sisters - Blue Mountains
De Three Sisters – Blue Mountains

 

Ik heb ook nog een korte compilatie van afgelopen maanden in Woonona gemaakt. Als ik deze weer terugkijk, wil ik eigenlijk langer blijven…. De complilatie zie je hier.

Vervolg

Het plan is binnenkort richting Melbourne te vertrekken. Ik wil graag deze grote stad eens zien. Melbourne schijnt een ‘cultural hub’ te zijn. Daar ben ik wel nieuwsgierig naar. Ook de Great Ocean Road staat al een tijdje op mijn verlanglijstje, dus die willen we er natuurlijk achteraan plakken. Er is vast en zeker onderweg nog genoeg ander moois te zien, dus ‘I will keep you posted!

 

Tot snel!

?Rina

 

PS. Onder het schrijven van dit blog kijk ik met een schuin oog live naar de eerste schaatsmarathon in Noordlaren. Wat mooi toch dat internet. Je kunt overal ter wereld van alles op de hoogte blijven. Maar ik hoop wel dat jullie allemaal goed ingepakt zijn in Nederland, want het ziet er behoorlijk koud uit. Ik blijf toch nog maar even hier 😉

 

PS.PS. Wanneer je mijn vorige blog ‘op naar 2017!” hebt gemist, over onze decadente trip naar Nieuw Zeeland, dan kun je hem hier terugvinden.

2 Reacties op Let’s go!

Geef een reactie

There are hundreds of languages around the world, but a smile speaks them all.

Deze website is gerealiseerd door Big Sister Webcommunicatie