Must-See beaches of West-Australia #2

Als je de prachtige kust van West Australië verkent hoef je echt niet meer naar Zuid-Frankrijk, Bali of misschien zelfs Tahiti. Misschien voor een andere cultuur, maar voor de stranden? Nee, die zijn in West Australië net zo prachtig, misschien wel veel mooier dan elders ter wereld en ook veel rustiger en schoner. Nu hoop ik natuurlijk niet, na mijn promotie, dat jullie allemaal richting Australie vertrekken. Dan wordt het het hier straks veel te druk. 😉 Eerder deze week heb ik in mijn blog ook al verteld over 5 prachtige stranden in West-Australie. Vandaag lees je over mijn top-5.

Op 5: Yallingup

In Yallingup waren wij uitgenodigd om bij de Australiërs Kevin en Glenda te komen eten. Wij hadden dit stel ontmoet in Kalbarri. Hij had een surfshop in Perth gehad en was, na een goede verkoop van de shop, gepensioneerd voor zijn 40e verjaardag (wow!!). Wij waren natuurlijk heel benieuwd waar zij woonden en we werden niet teleurgesteld. Wat hadden zij een prachtig huis, met een geweldig uitzicht op de blauwe Indische oceaan. Yallingup is een klein dorp, met grotendeels vakantiewoningen en een aantal vaste inwoners. Maar de omgeving, het strand en de zee zijn magnefic! De zee is wel aardig wild met vaak hoge golven. Daardoor is Yallingup ook een geliefd surfdorp.

Op visite bij Kevin en Glenda
Op visite bij Kevin en Glenda

Uitzicht op het strand van Yallingup vanuit de villa van Kevin en Glenda
Uitzicht op het strand van Yallingup vanuit de villa van Kevin en Glenda

Yallingup beach
Yallingup beach

Op 4: Barn Hill Station

Je moet wel helemaal richting Broome in het Noorden en daarna nog 10 kilometer over een onverharde weg om er te komen, maar dan heb je wel wat. Wij werden na onze rit volkomen verrast door de prachtige rotskust en de verlaten stranden rond Barn Hill Station. Zo prachtig! Toen we daar aankwamen en we het prachtige strand zagen (totaal verlaten) zijn we samen de zee ingesprongen. Zo gaaf! De foto’s zeggen genoeg van hoe mooi het er is en je kunt er heerlijk rustig kamperen op de camping van de boerderij. Nou ja, boerderij het is een station met een lengte van wel 85 kilometer. Dus boerderij kun je het niet meer noemen.

Outback sunset
Outback sunset
Barn Hill Station
Barn Hill Station
Barn Hill station beach
Barn Hill station beach

Op 3: Turqoise Bay

Dit strand ligt in het National Park van Exmouth. Rondom dit National Park hebben we met walvissen (humpback whales) gezwommen. Waar Exmouth wereldberoemd om is is het coraalrif wat er ligt. Je kunt hier zo vanaf het strand zwemmen tussen de meest prachtig gekleurde vissen die tussen het rif zwemmen. Het beste strand waar je dit kunt doen heet Turqoise Bay. En Turqoise is niet voor niets, wat het water is er inderdaad mega blauw. Heb je ons filmpje op dat strand al gezien? De kleuren zijn niet bewerkt, ze zijn echt. Kijk maar hier.

Turqoise Bay
Turqoise Bay

screenshot-2016-10-11-at-11-47-32-edited

Op 2: Coral Bay

Coral bay ligt niet meer in het National Park van Exmouth, maar wel aan het einde van het rif. Ook hier kun je prachtig tussen de vissen zwemmen en heb je mega blauw water. Toch vond ik dit strand net iets mooier dan Turqoise Bay. Ik denk dat het er mee te maken had dat het water net wat warmer was en je hier wat meer kunt zwemmen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je je buik openhaalt aan het rif. En zwemmen daar houd ik van natuurlijk ;-). Het water is zo helder dat je zicht tot meters diep hebt. Prachtig!

Coral bay
Coral bay
Het onderwater leven.
Het onderwater leven.
Coral bay
Coral bay

Op 1: Torndirrup National Park in Albany

De lonely planet bereidt je niet voor, dus wij waren volkomen verrast door dit National Park. Alle stranden hier zijn prachtig, geen enkele uitgezonderd. Er is zelfs een heel klein dorp aan een van de stranden in dit park. Wat hebben deze bewoners een prachtig uitzicht het hele jaar! De huizen liggen namelijk op de rotsen gebouwd. Wij waren in dit National Park op twee mooie zonnige dagen van rond de 25 graden. Beide dagen zie je mensen, maar ontzettend weinig. Bij 1 strand waren we zelfs de enige. Wil je zelf zien hoe mooi het strand eruit ziet en hoe mooi blauw het water? Kijk dan naar dit grappige filmpje wat ik heb gemaakt van Hans. Het water is in het Zuiden van Australie flink wat kouder dan aan de Westkust, maar we konden het natuurlijk niet laten om een duik nemen in deze prachtige zee, ook al stond er aangegeven dat zwemmen gevaarlijk kon zijn in vanwege de stroming. We survived!

Torndirrup national Park Albany - genieten van het uitzicht
Torndirrup national Park Albany – genieten van het uitzicht
Torndirrup national Park Albany - zonsopgang
Torndirrup national Park Albany – zonsopgang
Torndirrup national Park Albany
Torndirrup national Park Albany

 

Dit was het einde van ons mooie avontuur in West Australië. We zijn nu overgestoken richting het oosten en willen kijken of we rond kerst in Sydney kunnen zijn. Ben je net als wij ook zo benieuwd of de rest van het land ook zo prachtig is?

See you folks!

Liefs Rina

 

PS. Om nog even duidelijk te maken hoe groot Australië eigenlijk is in vergelijking met Europa, onderstaand plaatje. Wat een enorm land hè? We hebben nu al 12.000km gereden en we zijn nog steeds niet in Sydney.

Hoe groot is Australie in verhouding met Europa? Zooooo groot!
Hoe groot is Australie in verhouding met Europa? Zooooo groot!

2 Reacties op Must-See beaches of West-Australia #2

  1. Rina en Hans, wat een avontuur! Prachtige foto’s.. Geniet ervan, dan genieten wij vanuit Nederland lekker mee!! Groetjes,
    Michiel en Karin

Geef een reactie

There are hundreds of languages around the world, but a smile speaks them all.

Deze website is gerealiseerd door Big Sister Webcommunicatie