Nice to be here!

Nice Frankrijk Cote d'Azur

Na de deceptie van afgelopen zondag, nog een paar prachtige dagen in Nice. Met een heerlijke temperatuur, zonnetje en goed gezelschap kon dat ook niet anders. Nice to be here! Prachtige stad en zeker de moeite waard voor een bezoek. Ben jij er al geweest?

Goedkoop vliegen naar Nice

Het is maar 2 uurtjes vliegen en dan sta je bijna midden in de stad. Je kunt vliegen vanaf Eindhoven, Rotterdam en Schiphol. Een retour met Transavia of Easyjet kost ongeveer € 70,-. Dat is toch geen geld? Je boekt via Airbnb een appartement en je hebt een heerlijke tijd in Zuid-Frankrijk. Wat wil je nog meer?

Wat is er veel te doen!

Het is een prachtige oude stad, zon, zee en met veel leven op het terras. Houd je van een wijntje of biertje dan ben je in Nice zeker op het juiste adres. En heb je alle leuke sites gezien in de stad zelf, (Dat duurt wel even hoor!) dan neem je gewoon een bus of trein naar Cannes, St. Tropez of Monaco. Of je huurt een fiets en gaat de prachtige bergen in die net buiten Nice liggen. Genoeg te doen dus!

Mijn tips voor Nice

Ik reis op budget, dus mijn tips zijn gratis of kosten maar een paar euro. Nice is best een dure stad. Je kunt je geld er zeker uitgeven. Voor 1 biertje op het terras (0,5 liter) ben je al snel €7,- kwijt. Ga je het liefst lekker uit eten, dan kun je terecht voor elk budget. Maar een voorgerecht of nagerecht zijn bijna net zo duur als een hoofdgerecht. Hou je van winkelen? Er zijn heel veel leuke (dure) boetiekjes, maar je vindt er ook de grotere winkelketens.

Tip 1: Wandel lekker door alle straatjes in de stad. Nice is compact en alles is goed te lopen. Ook lekker gezond!

oude stad Nice

Tip 2: Huur een fiets. Ben je het wandelen een beetje zat of vind je fietsen gewoon leuk? Huur een Vélo Bleu fiets. Je kunt ze op heel veel plekken in de stad vinden en het kost maar een paar euro. Terugbrengen kan op alle Vélo Bleu huurplekken.

Tip 3: De bus kost maar 1,50 euro voor een enkele reis in heel Cote d’Azur. Neem dus een keer de bus naar een leuk stadje buiten Nice. Wij zijn er bijvoorbeeld mee naar Eze en Monaco geweest. Geen geld dus.

Tip 4: Bezoek de waterval bovenop de berg, ook wel Le Chateau genoemd. Vroeger stond hier namelijk een kasteel. Als je op de boulevard staat zie je de berg meteen. Je kunt gratis naar boven. Het is even wat trapjes op, maar binnen ongeveer 15 minuten sta je boven. Je hebt hier een prachtig uitzicht over Nice. Er is ook een leuk park waar je met mooi weer heerlijk kunt vertoeven.

Uitzicht vanaf Le Chateau over Nice
Uitzicht vanaf Le Chateau over Nice

Tip 5: Wil je erbij horen, neem dan je hardloopschoenen mee. Trek ze aan op zondag en ren samen met 10.000 anderen je rondje over de boulevard. De boulevard is ongeveer 7,5 km lang, met aan de ene kant Nice Port (haven) en andere kant het vliegveld.

Tip 6: Ga in het voor- of najaar naar Nice. Je hebt dan nog heerlijk weer (20-25 graden), maar het is niet te heet.

Ben je benieuwd naar mijn belevenissen? Kijk dan ook even mijn filmpje op Youtube. Dan krijg je nog een beter beeld van het prachtige Nice. Ik ga er zeker terug.

 

 

6 Reacties op Nice to be here!

  1. Prachtig Rina, je hebt een natuurlijk talent hiervoor! op typisch Rina-wijze maak je van een teleurstellende reis iets moois. Heerlijk positief mens 😀 ga zo door, het is genieten met jouw filmpjes en blog

Geef een reactie

There are hundreds of languages around the world, but a smile speaks them all.

Deze website is gerealiseerd door Big Sister Webcommunicatie