On the road again

We zijn weer ‘on the road’ in Australië. We vonden het heel lastig afscheid te nemen van onze familie in Australië, maar het was toch tijd om weer verder te gaan. We willen graag nog wat meer zien. Ennn… er staan ook weer nieuwe plannen op stapel. Hele spannende 😉 Dus lees snel verder.

on the road again

Afgelopen weken zijn we bijna 2 maanden bij familie van Hans geweest. Rondreizen in onze camperbus is geweldig, maar het was ook fijn om weer even een tijdje in een huis te ‘wonen’. Ik kon weer lekker naar hartelust sporten en deed zelfs mee met twee wedstrijden in de buurt. Vlak voor ons vertrek kon ik nog even meedoen met de Aquathon in Wollongong, de grootste aquathlon van Australië. Ik werd tweede dame in mijn agegroep 30-39 jaar, maar ik kon niet tippen aan de snelle dames. Die waren snel! In Wollongong trainen namelijk de Wollongong Wizards. Dat is een groep met triatleten uit de wereldtop die samen onder de Wizards trainen. Zelfs olympisch kampioene Gwen Jorgensen trainde daar regelmatig mee. Zij is nu zwanger, dus doet het even wat rustiger aan. Totaal werd ik 14e dame, maar ik ben daar heel erg tevreden mee. Het voelde heel goed weer eens ouderwets hard te gaan. Tijdens het reizen sport ik wel, maar het trainen mag je het niet noemen. Ik ben het nog steeds niet verleerd!

finish Wollongong Aquathon

 

De dag na de wedstrijd, die op Australia day was, werd het tijd om afscheid te nemen van de familie. We willen toch graag nog meer van dit prachtige land zien. Dus we zijn weer onderweg. Naar Melbourne dit keer. En we zijn nu alweer verrast door de geweldige mooie natuur, terwijl we nog maar 300 kilometer hebben gereden. Als je de prachtige witte (bijna verlaten) zandstranden en de blauwe heldere zee ziet, valt de Nederlandse kust in het niets. Je ziet de vissen hier zo zwemmen. Gisteren schrok ik nog van een enorme pijlstaartrog die onder mij door zwom. Oef!”

Prachtige Bermagui aan de Oostkust van Australië
Prachtige Bermagui aan de Oostkust van Australië
zandstranden van sapphire coast
De prachtige zandstranden van de Sapphire Coast (Oostkust tussen Bermagui en Eden)

Nieuwe plannen

Kortom, het belooft weer een prachtige rit te worden naar Melbourne. Dus we daar willen we dan ook lekker van genieten. En helemaal omdat er zoals eerder gezegd nieuwe plannen zijn. Hans is namelijk begin januari stiekem terug gevlogen naar Nederland om auditie te doen voor de baan van pianist voor AIDA cruises in Hamburg in Duitsland. Dit was natuurlijk een grote gok, maar het heeft heel goed uitgepakt, want hij heeft de baan gekregen! Het is als pianist niet makkelijk om een ‘vaste baan’ te vinden, dus deze kans wilde hij niet laten lopen. Begin mei gaat hij beginnen in Hamburg met de voorbereidingen en vanaf juli speelt hij 5 maanden piano op een cruiseschip op de Middellandse Zee. Dat betekent dat we in december weer onze reis kunnen vervolgen, maar wel met weer wat centjes op zak. En ‘who knows’ kan hij wel vaker voor hen werken.

cruiseship Sydney
Alvast even een vooruitblik

And what about me?

Ja, dat is de vraag. Ik ga natuurlijk niet 7 maanden duimen draaien. En in mijn eentje verder reizen vind ik ook niet zo gezellig. Dus hopelijk kan ik voor deze periode ook een tijdelijke baan vinden. Ik ga Hans natuurlijk heel erg missen, maar ik wil hem deze kans niet onthouden. Dit is “a dream come true” voor hem, behalve dat hij mij natuurlijk even niet ziet ;-).

Kortom, dit betekent dat we ergens in maart weer terug vliegen richting Nederland en onze voorbereidingen voor komende maanden beginnen. En hopelijk ook een leuke job voor mij. Met het coachen van beginnende sporters ga ik natuurlijk gewoon verder, maar mocht je nog iets anders weten voor mij, LET ME KNOW!

 

3 Reacties op On the road again

  1. Hoi Rina en Hans, wat een avonturen weer voor jullie. En wat een bijzonder goed nieuws voor Hans! Jullie reis neemt een bijzondere wending op deze manier.
    Volgende week vertrek ik voor 8 weken (waarvan 1 reisweek) naar Andalusie. Racefiets, loopschoenen en zwempak gaan mee 😉 Maar jullie nog heel plezier nog samen!
    Groetjes.

Geef een reactie

There are hundreds of languages around the world, but a smile speaks them all.

Deze website is gerealiseerd door Big Sister Webcommunicatie