Op naar 2017!

In mijn vorige blog vertelde ik van onze decadente 4-daagse trip naar Nieuw Zeeland. Gewoon en alleen om ons visum voor Australië te verlengen. Nou dat is gelukt! Half december vlogen we naar Christchurch in Nieuw Zeeland en kregen we bij terugkomst in Australië weer een 3 maanden visum. Dat was erg fijn, want we zijn hier nog niet klaar… Toen ik op de terugweg bij de douane in Sydney stond kreeg ik wel wat twijfels of ze niet moeilijk zouden doen, maar gelukkig niet. Wij zijn vast niet de eerste geweest die dit zo hebben gedaan 😉 Dus we zijn nu weer bij familie van Hans in Woonona, zo’n 80 kilometer onder Sydney. Daar hebben we kerst gevierd met zijn familie en deed ik eindelijk weer eens een wedstrijd. Hoe dat ging vertel ik zometeen, eerst nog even terug naar Nieuw Zeeland.

Start of the Rapaki trail in MT vernon park – Nieuw Zeeland.

Christchurch aardbeving-proof

Hans was 15 jaar eerder al in Christchurch geweest en herinnerde het zich als een mooie stad. Maar wij werden heel erg verrast hoe zwaar Christchurch nog steeds te kampen heeft met de aardbeving van 2011. Het hele centrum lag nog overhoop. Ze zijn wel druk met het herbouwen en renoveren van de gebouwen, maar het moet echt in die tijd een ongelofelijke puinhoop zijn geweest, want het was nog steeds goed te zien. Wij vonden het echt erg jammer voor Christchurch. Wat dan wel grappig is, is dat de pop-up cafeetjes en winkeltjes ineens een kans krijgen. Die zie je overal staan. Ik verwacht wel dat met een paar jaar er een heel mooi nieuw centrum is, maar het gaat nog wel even duren. Ik had via Airbnb een tuinhuisje geregeld bij een aardig ouder stel net buiten het centrum. Zij vertelden ons dat hun hele huis ook opnieuw moest worden gebouwd, zoveel schade was er. Maar gelukkig zag hun wijk er nu wel weer mooi uit. Vanuit ons tuinhuisje keken we uit op de bergen rondom Christchurch. In vier dagen kun je erg weinig zien van Nieuw Zeeland, dat wisten we van te voren, maar de Rapaki trail, vlakbij ons verblijf, moesten we natuurlijk ontdekken. Van daaruit hadden we een schitterend uitzicht over de kust en de bergen rondom Arthur’s Pass National Park. Het leek ons ook nog leuk om die bergen te bezoeken per trein. Er gaat namelijk een trein van Christchurch naar Greymouth over de bergen van Arthur’s Pass, maar toen we zagen dat dat 300 euro pp kostte zagen we daar toch maar vanaf. Keuzes…

Christchurch Cathedral 2016

 

The top of the Rapaki trail

Kerst in Australië

Bij terugkomst in Australië was het al bijna kerst. Iedereen heeft hier met kerst zomervakantie en dat merkten we gelijk op straat. Jeetje wat was het druk in Sydney! Wij dachten dat het wel leuk was de grote stad Sydney nog even te verkennen, maar volgens mij zijn we geen drukte meer gewend. Iedereen was of kerstboodschappen aan het doen of lekker gezellig aan het borrelen in het cafe. Wat een drukte! We werden er allebei een beetje claustrofobisch van, haha. (arme wij ;-)) Ik denk dat we na de kerst nog een keer teruggaan als het iets rustiger is. Kerst daarentegen, met de familie van Hans, was geweldig. Het is wel een rare gewaarwording om kerst te vieren met 30 graden, maar ik kan er ook wel weer snel aan wennen. Zo heerlijk om gewoon in je zomerkleding rond te lopen, lekker buiten in de zon te eten en van een lekker koel wijntje te genieten. Kerst is ook in Australië een echte familieaangelegenheid. Wel vieren ze hier kerst met veel cadeautjes onder de kerstboom. Santa was zelfs ons niet vergeten. Zo lief!

Als je mijn facebook pagina volgt heb je dit misschien al gezien, maar zo niet dan zie je hier hoe het er met kerst uitziet in Australië. Wat moet ik daar nu weer van vinden? Op kerstavond lopen en rijden er honderden mensen langs alle huizen in onze buurt om daar wat van te zien. We keken onze ogen uit.

 

Splash ‘n Dash in Wollongong

Natuurlijk mis ik het rondreizen in onze bus wel een beetje, maar het is aan de andere kant ook fijn even op één plek te verblijven. Ik wil dan natuurlijk alle zwembaden in de buurt verkennen. De faciliteiten zijn in Australië echt geweldig voor sporters. Ze hebben hier in de buurt overal rock pools: 50 meter zwembaden naast de zee gevuld met zeewater. En ze zijn gratis. Hoe fijn is dat?! Ik probeer er natuurlijk zoveel mogelijk uit en vlak voor we vertrokken naar Nieuw Zeeland waren we in de Rock Pool in Wollongong, een grotere stad, ongeveer 10 kilometer van Woonona. Daar werd de Splash ‘n Dash zwemloop aangekondigd op 19 december. Dat was twee dagen na onze terugkomst uit Nieuw Zeeland, dus dat kon ik natuurlijk niet laten glippen. De zwemloop bestond uit 750 meter in zee zwemmen en 6 kilometer hardlopen langs het strand. Aangemoedigd door Annie, een familielid van Hans en Hans zelf, deed ik mee. Geweldig om me weer eens lekker uit te leven. Ik werd 1e dame in de categorie boven de 35 en 4e overall. Ik werd flink verslagen door een paar hele snelle ‘profs’. Zo, die konden snel lopen! Maar ik was heel blij met mijn prijzen en mooie medaille. En de hele familie was super trots op mij. Heel leuk. Een leuke herinnering om mee naar huis te nemen.

Splash ‘n Dash 2016 start

 

 

Ik wens iedereen een heel goed oud&nieuw toe en het allerbeste voor 2017. Maak je dromen en wensen waar, want het is nooit te laat om ervoor te gaan. Onze reis gaat zeker nog verder in het nieuwe jaar. Er zijn alweer nieuwe plannen in de maak. 

 

 

 

 

Tot snel!!

Rina

2 Reacties op Op naar 2017!

  1. Rina gefeliciteerd met je overwinning. Helemaal top! R
    ina en Hans ik wens jullie een mooi oud/nieuw jaar en een fantastische verdere reis in 2017.

Geef een reactie

There are hundreds of languages around the world, but a smile speaks them all.

Deze website is gerealiseerd door Big Sister Webcommunicatie