Van de bank af en sporten!

*Super lief gastblog van Riccardo Muijsers*

Het moet ergens het in het najaar van 2015 zijn geweest. Op de bank hangend, tv aan en ondertussen was ik op mijn smartphone Twitter aan het checken. Elke keer werd mijn aandacht toch vooral weer getrokken door die sportende mannen en vrouwen in Nederland. Ja, ik kende er zelfs een aantal persoonlijk. Carola, die ik via Twitter en mijn werk uiteindelijk een paar keer ontmoet heb en die altijd zo vol overgave over haar passie, het sporten, kon vertellen. Als ik haar dan gesproken had dacht ik: “nu ga ik beginnen, kom op!” “Dat dikke lichaam van de bank en ga sporten, hardlopen, actief zijn.” Het werd uiteindelijk toch weer niks. Terug naar die avond, naar Twitter, waar ik ene @GlobeSmiles voorbij zag komen. Ironwoman met liefde voor sport, avontuur en reizen las ik in haar Bio. Termen die me ontzettend aanspraken. Dat wilde ik ook weer heel graag doen. Ik drukte de ‘volg’ button in.

Riccardo en Rina

Winactie

Een aantal maanden later, vrijdag de 13e november. Het was weer zo’n bankhangavond. Ik was een beetje met mijn smartphone bezig toen mijn aandacht op Twitter werd getrokken door een tweet van diezelfde Ironwoman: Gezocht beginnende sporters die wat hulp kunnen gebruiken #winactie #coaching.

Nieuwsgierig klikte ik de bijbehorende link, die je hier vindt, aan.

Dit was juist wat ik nodig had, dacht ik meteen. Die stok achter de deur, iemand die me coacht, een eigen schema! Nog geen minuut later was ik bezig m’n motivatie op papier te zetten: wie ik was, het niet lekker in m’n vel zitten met een conditie (die op dat moment tot een nulpunt gezakt was) en dat dit de kans was om het roer om te gooien. Ik heb mijn verhaal gelijk via de mail verzonden. Ik moest nog afwachten tot 27 november, wanneer de uitslag van de winnaar bekend zou worden. Helaas werd ik uiteindelijk niet de winnaar, maar ik kreeg wel zo’n leuk aanbod dat ik besloot dat ik maar eens wat meer informatie moest inwinnen. Zo gebeurde het, dat niet veel later die Ironwoman van Twitter (die toevallig ook nog in Apeldoorn woonde) bij ons voor de deur stond.

Loopoefeningen Riccardo

Riccardo Praag

Aan de slag!

Het werd een leuk gesprek waarin ik vertelde van mijn sportverleden als outdoorinstructeur in de Ardennen: raften in de Alpen, hardlopen en MTB’en en waarom ik daar uiteindelijk allemaal mee gestopt was. Zij vertelde wie Rina was, zoals de Ironwoman heette, haar sportcarrière als triatleet, maar ook haar passie voor reizen en dat we dus wel wat raakvlakken hadden. Het was voor mij inmiddels wel duidelijk dat zij de ideale persoon was om mij weer aan het sporten, lees hardlopen, te krijgen. Een week later kreeg ik m’n eerste schema van een maand en begon ik vol goede moed. Iets waaraan ik eerst nog twijfelde, beginnen met 2 minuten achter elkaar hardlopen, bleek prima te passen. Ik moest weer langzaam opbouwen. Trouw liep ik 3 keer per week m’n trainingen en had geregeld contact met Rina om de vorderingen door te spreken. Ik voelde me goed, werd fitter en voelde dat ik in de wel bekende flow kwam, die elke sporter wel kent.

Riccardo op de fiets

Mijn eerste 5 kilometer wedstrijd

Op 10 april, liep ik dan mijn eerste 5 km wedstrijd tijdens de Halve van Den Helder. Het was een kleine overwinning voor mezelf. Ik was nog lang niet waar ik moest zijn, maar was goed op weg. Voelde me weer fit en zat, en zit, nog steeds boordevol motivatie dit allemaal uit te bouwen. Over de wedstrijd zelf was ik tevreden. Na in het begin veel te snel te starten (waar Rina me nog voor gewaarschuwd had), uiteindelijk een tijd van 27:56 gelopen. Ondertussen nog steeds druk bezig met hardlopen en nu zelfs een racefiets gekocht. Een halve marathon en een kwart triatlon zijn m’n doelen voor 2017. Ook iets met een Blog te gaan doen over mijn vorderingen lijkt me leuk. Ik ontvang dus graag jullie reacties over dit verhaal. Rina, bij deze nogmaals bedankt voor de manier waarop je me gecoacht hebt. Jij hebt me mede gebracht op het punt waar ik nu ben. Voel me fit, zowel mentaal als fysiek, en kan de wereld weer aan. Top!

Riccardo Muijsers

@Muijs2403

2 Reacties op Van de bank af en sporten!

  1. Erg inspirerend verhaal Riccardo. Fijn dat jij je weer zo fit voelt. Met zo’n topper aan je zij is dat een extra motivatie. Succes met je volgende doelen.

Geef een reactie

There are hundreds of languages around the world, but a smile speaks them all.

Deze website is gerealiseerd door Big Sister Webcommunicatie