Een flinke fietstraining!

Zo voelde de teamwedstrijd gisteren aan. Oef, ik heb nog wat te doen met fietsen. Mijn teamgenoten Sione, Linda en vooral Jony zorgden ervoor dat ze mij ‘het snot voor ogen’ reden. Dat feit werd gelijk duidelijk, ik heb (nog) geen fietsbenen. Maar we hadden voldoende voorsprong op het tweede team om ruim als eerste team te finishen bij de UT triathlon in Enschede.

IMG_4241

Nog geen zomer…

Bij triathlon denk je aan mooi weer. Tenminste, meestal wel. Maar daar was gisteren geen sprake van toen alle 600 deelnemers na een duik in het zwembad in hun triatlonpakje op de fiets moesten bij een graad of 10. Brr, wat koud! Helemaal als er dan ook nog een flinke regenbui over je heengaat, zoals dat bij mij gebeurde. Na afloop en 10 minuten onder een warme douche was ik nog steeds aan het rillen. Waarom trek je dan geen kleren aan na het zwemmen denk je misschien? Nou, dat kost tijd en tijdens de ochtendserie waar je maar ongeveer 25 minuten mee bezig bent is dat een verschil tussen een 4e of 15e plek in de wedstrijd.

Opwarmen na de ochtendserie
Opwarmen na de ochtendserie

Teamwedstrijd

De UT triathlon is een leuke wedstrijd. In de ochtend doe je een super korte triathlon (175m zwemmen, 8 km fietsen en 2km lopen) in je eentje. ‘s Middags doe je met je team samen een achtste triathlon. De tijden van het hele team worden opgeteld en samen met de middagserie bepaalt dat de eindklassering van het team. Met mooi weer is het geweldig om mee te doen, maar met 10 graden en regen toch best een uitdaging om warm te blijven. We deden deze wedstrijd mee voor de lol en voor een goede training. In de ochtendserie werd ik 4e na mijn teamgenoten. Jony werd 1e, Sione 2e, Linda 3e en ik dus 4e dame. We stonden dus ook dik voor op het tweede team. Maar na de ochtendserie werd me al wel snel duidelijk dat ik nog wat fiets-snelheid miste. ;-). In de middag kon ik ook echt geen kopwerk doen met fietsen. Ik kon net achter mijn teamgenoten bij blijven, maar gelukkig ging het zwemmen en lopen me prima af. Kortom, heerlijk getraind en goed voor de teamspirit. Thanks teammates!

winnaars recreantenserie UT triathlon

En nu?

Dus er moet gefietst worden, want op 5 juni staat het Nederlands Kampioenschap olympische triathlon op het programma. Dat is ook een eredivisiewedstrijd. Ikzelf, Jony, Linda en teamgenoot Jasmijn van der Burgt, die in Enschede er niet was, staan aan de start. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog wel wat op zie tegen 40km fietsen achter mijn sterke teamgenoten, maar ik ga mijn best doen om te knallen. En een beetje zon zou ook heel erg fijn zijn, daar is triathlon toch voor bedacht 😉

4 Reacties op Een flinke fietstraining!

  1. Heerlijk toch? Fietstraining krijgen van je teamgenoten terwijl je op de overwinning afstevent. Wat een talenten zijn jullie toch!

  2. Mooie motivatie, Rina! Gelukkig valt snelheid snel op te pakken. Maar hoe zit het met je basis? Anders is 40 km wel ver op 5 juni. Je bent al met je hoofd in de dozen en een half been in Thailand, denk ik 🙂

Geef een reactie

There are hundreds of languages around the world, but a smile speaks them all.

Deze website is gerealiseerd door Big Sister Webcommunicatie