Ik leef mee!

Kriebels in je buik. Blijft het droog? Wel of geen wetsuit aan? Heb ik wel voldoende getraind? Heb ik alles wel meegenomen? Wie staan er nog meer aan de start? Allemaal gevoelens en gedachten die je hebt voor een wedstrijd. Pang! Het startschot klinkt en dan is alleen nog de wedstrijdfocus belangrijk: knallen, zo hard mogelijk gaan, mijn teammates volgen en snel wisselen. Het triathlonseizoen wordt geopend vandaag. Yes!

Hellas dames triathlon Amsterdam

 

Succes vandaag

Vandaag zijn de eerste triathlons van het seizoen. Terwijl heel Nederland nog in zijn winterjas loopt, mogen die arme triathleten in hun triathlonpakjes het weer trotseren. Ik heb wel respect voor mijn teamgenoten van Hellas. Sione, Jasmijn, Jony en Linda staan vandaag aan de start bij de Mirandabad-triathlon in Amsterdam, de eerste Eredivisie wedstrijd. Ik weet het zeker, ze gaan het geweldig goed doen. Ik las de app-berichten van afgelopen week, de focus is er, maar de zenuwen ook šŸ˜‰ Kunnen we voor de 4e keer op rij kampioen van Nederland worden?

VLNR: Jony, Linda, ikzelf, Sione en Jasmijn. Foto: Sonja Jaarsveld
VLNR: Jony, Linda, ikzelf, Sione en Jasmijn. Foto: Sonja Jaarsveld

 

Nog niet in vorm

Helaas ben ik er niet bij, maar aan de andere kant vind ik het ook wel prima. Ik ben nog niet helemaal klaar voor het seizoen. Ik maak me niet te druk, dat komt vanzelf. De zon gaat vaker schijnen, de trainingen gaan weer iets sneller en de zin komt terug. Na mijn blessureleed van afgelopen maanden gaat het weer de goede kant op. Ik doe nog voorzichtig met hardlopen, maar langzaam bouw ik weer wat meer snelheid in mijn trainingen in. Het komt goed!

Meer lezen over mijn blessureleed? Klik hier.

 

Mijn eerste triathlon

Ik kreeg door al die app-berichtjes en gesprekken van mijn clubgenoten hier in Apeldoorn toch wel de kriebels. Ik heb daarom gisteren snel nog even ingeschreven voor de Triami Triathlon in Deventer. Vorig jaar heb ik daar ook meegedaan en gewonnen. Een gezellige, no-nonsense, mini-sprintwedstrijd. Ik wil wel het parcours-record houden natuurlijk šŸ˜‰ En het is goed om even mijn wissels tussen de onderdelen te oefenen. Bij de Eredivisie zijn die heel belangrijk. Als je te langzaam bent met het wisselen, dan kun je daar je wedstrijd verliezen. Dat gaat mij niet gebeuren

Ik moest toch wel afzien bij de finish van de Triami triathlon vorig jaar.
Ik moest toch wel afzien bij de finish van de Triami triathlon vorig jaar.

 

Ik wens alle triatleten in Arnhem, Amsterdam en IJsselmuiden heel veel succes met hun wedstrijd vandaag! Er zijn maar twee dingen belangrijk: je best doen en genieten. Triathlon is een prachtige sport, dus dat moet goedkomen. GoGoGo en smile!

Geef een reactie

There are hundreds of languages around the world, but a smile speaks them all.

Deze website is gerealiseerd door Big Sister Webcommunicatie