Je goed betaalde baan opzeggen en een webshop starten. Dat is lef!

Ze had elke maand geld op de bank, een leaseauto, telefoon van de zaak en een koophuis, maar ze voelde de energie wegstromen. Ze miste de vrijheid en de uitdaging. Jantiene Hannessen zei haar baan op en ging op avontuur. Ze startte haar webshop AltijdSporten.nl. Spijt? “Nee, geen moment. Het is zo ontzettend gaaf!”

Ik ken Jantiene uit de triathlonwereld. We deden 10 jaar geleden samen een teamtriathon in Enschede. 10 JAAR ALWEER? Jeetje!! Ik bewonder Jantiene vanwege haar enthousiasme en kleurrijke kleding en door haar webshop kun je niet meer om haar heen op social media. Ik wilde hier graag wat meer over weten, dus ik vroeg haar om een interview.

jantiene-hannessen-14

 

Van activiteitenbegeleidster naar ZZP-er

“Ik ben opgeleid als activiteitenbegeleidster voor dementerende ouderen. Het was leuk werk, maar na een paar jaar wilde ik richting het management, dat kon toen niet. Destijds zat ik al elke avond achter de computer en hielp ook wat mensen om me heen met tips. Dat vond ik leuk om te doen. Toen zag ik dat ze mensen zochten in de IT wereld. Ik heb de stap gezet en ben daarvoor gegaan. De IT wereld is totaal anders. Als activiteitenbegeleidster had ik €200,- per jaar om uit te geven aan mijn cliënten, bij de IT wereld kreeg je een leaseauto en een super goed salaris. Door mijn werk als webdeveloper kwam ik in aanraking met de marketingkant van de IT, dat vond ik heel erg interessant. Alleen kon ik daar niet mijn eigen ideeën kwijt. Ik zat vaak naar buiten te kijken en voelde al mijn energie steeds meer wegstromen. Dat kon natuurlijk ook niet de bedoeling zijn. In goed overleg ben ik toen 2 dagen per week als ZZP-er gestart met mijn bedrijf Studio Moving Mountains. Het is een online marketing bedrijf waarmee ik bedrijven hun online zichtbaarheid vergroot. Maar dat was niet voldoende. Uiteindelijk heb ik mijn baan bij Dazzleware opgezegd en ben ik naast Studio Moving Mountains mijn webshop AltijdSporten.nl begonnen. Ik heb daar totaal geen spijt van gehad. Het is keihard werken, maar het geeft zoveel voldoening. Ik ben een sporter en nu kan ik alles wat ik ooit heb geleerd combineren: contact met mensen, marketing, schrijven, sport en IT. En daarnaast heb ik ultieme vrijheid. Ik ben niet gebonden aan een kantoor en kan zelf mijn tijd indelen.”

Borrelende ideeën

“Wel moet ik erbij zeggen dat ik tot voor kort nog niet de vrijheid voelde waar ik naar zocht. Ik was gewend elke maand een salaris te krijgen, nu moest ik zelf op zoek naar klanten. Dat was wel lastig. In het begin van mijn webshop kochten alleen bekenden mijn kleding. De eerste keer dat een onbekende een kledingstuk kocht was geweldig. Zo bijzonder dat iemand die je niet kent bij jou iets koopt! Na 3 jaar keihard werken is de webshop op de rails. Ik werk bij periodes van ‘s ochtends vroeg tot midden in de nacht, maar ik bruis van de energie. Ook borrel ik altijd van de ideeën. Mijn doel was een belevingsshop op te bouwen. Daarom organiseer ik naast de verkoop van kleding een sneeuwweek, fietsweekenden, trailrunweek en unieke en laagdrempelige clinics door heel Nederland. Het is zo ontzettend gaaf om te zien dat je ideeën echt gewaardeerd worden. Je ziet mensen anders weggaan van zo’n sportweek, maar als ik zie dat het op menselijk niveau ook echt iets teweeg brengt, dat ontroert me en maakt me ongelofelijk dankbaar. Ik had dat vantevoren ook nooit kunnen bedenken dat dat zo zou zijn en dat het ook zoveel losmaakt bij mij.”

 jantiene-hannessen-17

 

Maar kun je zelf nog sporten?

“Ik heb een paar jaar geleden feifer gehad. Dat is pas na 10 maanden ontdekt en toen kon ik echt niets meer. Dat was echt heftig. Ik heb wel eens gedacht dat ik dood ging, zo weinig energie en zoveel pijn had ik. Na een jaar of twee ging het gelukkig weer beter. Door die ervaring kan ik nu extra genieten van het sporten. Het liefst zou ik 30 uur in de week sporten, maar ik weet dat mijn lijf dat niet meer aan kan. Ik houd het bij maximaal 10 uur in de week, dat is mijn balans. Nu Studio Moving Mountains en mijn webshop lopen, probeer ik in de lente en de zomer wat meer te sporten. Mijn vriend Richard en ik hebben een caravan in Berner Oberland in Zwitserland neergezet waar we zo vaak mogelijk heengaan. Ik werk dan in een stube en verder geniet ik van de prachtige omgeving daar. Geweldig! Mijn werk is helemaal geïntegreerd in mijn sportieve leefstijl. Zo genieten! De komende tijd ga ik daar meedoen met trailruns in Zwitserland, de EigerBike MTB challenge, een wielercyclo in Zwiterland (Bikebrevet) en de Inferno halve marathon. Ook wil ik starten bij de Triathlon van Annecy op de terugweg van de trailrunweek eind juni. De benen zullen niet fis zijn, maar zoiets kan ik toch niet overslaan ;-)”

jantiene-hannessen-3

 

Heb je nog doelen voor de toekomst?

“Ik heb heel veel plezier in mijn werk, doe alleen wat ik leuk vind, werk locatie-onafhankelijk en heb vrijheid daardoor. Dat was het doel wat ik wilde bereiken drie jaar geleden, toen ik elke vorm van zekerheid heb opgegeven. Het was een hele pittige tijd, maar nu leef ik mijn droom! Zolang ik nog steeds zoveel energie uit mijn werk blijf halen, constant wordt uitgedaagd en zelf mijn keuzes kan maken, ben ik heel tevreden. Als puber wist ik helemaal niet wat ik wilden en nu komt alles samen. Ik voel een enorme drive en gretigheid borrelen in mijn hele systeem om al mijn ideeën uit te werken. Niets is fijner dan dat!

 

Jantiene, dankjewel voor het leuke interview! Heel leuk de vrouw achter AltijdSporten te leren kennen. Succes met genieten de komende maanden in Zwitserland. Ik heb het volste vertrouwen dat dat helemaal goed komt 😉

Geef een reactie

There are hundreds of languages around the world, but a smile speaks them all.

Deze website is gerealiseerd door Big Sister Webcommunicatie