Je weet pas wat je mist, als je het achterlaat!

Afgelopen zaterdag stond ik aan de start in Zevenhuizen (dichtbij Rotterdam) bij de 010 triathlon. Het werd waarschijnlijk mijn laatste eredivisie wedstrijd. De reden – mijn wereldreis – is natuurlijk wel een goede reden, maar toch voelde ik mij best verdrietig toen dat besef kwam. Vanaf de allereerste eredivisie triathlon wedstrijd, 5 jaar geleden, deed ik al mee. Het is echt een ontzettend gave competitie en zo mooi om te zien hoe ieder jaar de teams en wedstrijden professioneler worden. Het is een grote eer om daar elke keer weer aan mee te mogen doen.

Ik was heel blij dat ik gefinisht was.
Ik was heel blij dat ik gefinisht was.

Het kon beter!

Ik stond die dag aan de start met Linda, Sione en Channah. Channah deed voor het eerst mee, omdat Jony en Jasmijn niet konden starten. De vorige twee competitiewedstrijden waren we op een tweede plek geëindigd achter Maastricht, die dit jaar erg sterk zijn met o.a. Sarissa de Vries en Danne Boterenbrood. Ook deze wedstrijd zou waarschijnlijk een tweede plek het hoogst haalbare zijn en dat klopte. Al liep het wel heel anders dan verwacht. Het was niet mijn beste wedstrijd. Ik wist niet dat het zo kaal zou zijn in de polder van Zevenhuizen. De wedstrijd lag rond de Prins Willem Alexander roeibaan, maar verder was er niets anders dan een kale polder. Er flitste al door mijn hoofd: “Dat is niets voor mij met die wind!”. Dat moet je natuurlijk nooit denken, maar mijn mental coach was even niet in de buurt ;-).

In de wisselzone, na het fietsen
In de wisselzone, na het fietsen

Geen fietsbenen

Ik ben van nature al nooit een fietser geweest; het zwemmen en lopen gaan altijd beter. Helemaal als ik niet zoveel harde fietstrainingen heb gedaan. Ja, ik was een beetje lui de laatste tijd. Haha. En bergen heb ik ook al een hele tijd niet meer gezien, daar word ik meestal sterker van. Dus die fietsbenen miste ik wel afgelopen zaterdag en ze kwamen ook niet meer aanwaaien, helaas. Na het zwemmen lag ik nog aardig voorin (rond plek 10 volgens mij), maar met fietsen moest ik twee keer een fietsgroepjes laten gaan. In de eerste ronde lopen moest ik even bijkomen, maar daarna ging het wel weer lekker. Meer dan plek 15 zat er deze zaterdag niet in. Niet slecht, maar ook niet heel goed. Maar volgens mij is het wel mijn slechtste prestatie ooit. Mmm, jammer.

Bijna klaar. Altijd blijven lachen...
Bijna klaar. Altijd blijven lachen…

Toch een tweede plek

De andere dames werden 4e (Sione), 8e (Linda) en 18e (Channah). We hoorden al snel dat we gedeeld derde waren met de dames van Tri-Fa uit Maasland. En dat Ferro Mosae uit Maastricht en Kijani uit Beesd voor ons waren geëindigd op plaats 1 en 2. Maar even later werd verteld dat Ferro Mosae door een pechdag (lekke band van Sarissa de Vries) uiteindelijk als 4e was geëindigd en de andere teams een plekje omhoog schoven. We waren toch nog gedeeld tweede dus, maar we zijn zeker gewaarschuwd. De concurrentie is veel groter dan in de vorige jaren. 1e worden is niet heel makkelijk meer.

Alle winnende teams op het podium. Ik stond er alleen niet op, omdat ik snel richting huis moest. We passen nu op Roxy de hond. - foto Sonja Jaarsveld -
Alle winnende teams op het podium. Ik stond er alleen niet op, omdat ik snel richting huis moest. We passen nu op Roxy de hond. – foto Sonja Jaarsveld –

Even andere dingen aan mijn hoofd

Er zijn nog twee wedstrijden te gaan, maar de laatste wedstrijd in Almere kan ik sowieso niet starten. Dan ben ik al in Thailand. De volgende wedstrijd in Veenendaal sta ik reserve. Ik heb nog van alles te doen komende maand en wil me even niet verplicht voelen om te moeten trainen. Dus dit was waarschijnlijk mijn allerlaatste wedstrijd in de eredivisie. Ahhhhh! Wel heel jammer, maar ja inmiddels weet ik dat je keuzes moet maken als je op wereldreis gaat. Mooie keuzes, dus de positivo in mij komt gelukkig al snel weer bovendrijven.

See you soon!

Geef een reactie

There are hundreds of languages around the world, but a smile speaks them all.

Deze website is gerealiseerd door Big Sister Webcommunicatie