Zenuwen in bedwang!

Ja hoor! Zelfs met 15 jaar sportervaring had ik er weer last van. Zo irritant! Het begon al dagen van tevoren. Een beetje last van kriebels in mijn buik. En vooral ging er van alles door mijn hoofd. ‘Wat als ik niet meekan met zwemmen? Of als ik met fietsen geen groepje heb?’ Maar uiteindelijk ging het super, niets aan de hand. Het startschot klinkt als een bevrijding, let’s go!

 

Klaar voor de start! vlnr: Jasmijn, Jony, Channah, Linda en ik
Klaar voor de start! vlnr: Jasmijn, Jony, Channah, Linda en ik

 

11e dame bij het NK triathlon in Amsterdam

Afgelopen jaren ben ik minder gaan sporten. Ik had even niet zo’n zin om alles ervoor op te geven. Is dat erg? Nee, totaal niet. Het voelde als een bevrijding. Ik moest veel minder en mocht veel meer. Heerlijk! Maar het gevolg is dan wel dat prestaties onzeker worden. Ik heb echt respect voor winnares Danne Boterenbrood, die (vertelde ze mij vlak voor de start) maar 1 zwemtraining per week afraffelt, omdat ze vanwege haar baan als arts niet meer tijd heeft. Maar op talent en ervaring kom je toch een heel eind. Het is natuurlijk niet zo dat ik helemaal niet meer train, maar het draait niet meer om schema’s en de trainingen zijn veel minder lang. Dat ik daarmee toch nog 11e dame op het NK word is gaaf. En met mijn looptijd van 39.22 minuten ben ik superblij.

foto: Inge Huitema
foto: Inge Huitema

 

2e damesteam bij de Eredivisie triathlon

Gisteren bij het NK triathlon in Amsterdam ging het niet alleen over de individuele prijzen, maar ook om de Eredivisie. Ik stond samen met Jony Heerink, Jasmijn van der Burgt en Linda van Bemmel aan de start. Channah Brandsema deed individueel mee. De 3 beste prestaties van de deelnemers uit een team telde. Jony en Jasmijn deden het fantastisch. Toen ik na mijn 1500 meter zwemmen op de fiets zat, dacht ik nog: ‘Waar is Jony?’ Vorige jaren kwam zij ongeveer tegelijk met mij en Linda uit het water, maar dit jaar niet. Ze zat gewoon ver vooraan. Geweldig! Jasmijn, de beste zwemster van ons team zat daar ook. Ik heb 2 rondjes met Linda en Corine Nelen van team Amsterdam gefietst, maar ik was die eerste rondes niet sterk genoeg. Ik heb mij laten zakken naar een grote groep en heb daarmee de resterende 4 rondes gefietst. Linda bleef voor, maar ze kon helaas vanwege rugpijn met lopen niet voor blijven. Ik haalde haar na 1 ronde lopen in. Ik had totaal niet het gevoel dat ik hard kon lopen, alleen de laatste twee rondes ging het iets beter. Ik dacht steeds: ‘kleine pasjes en gewoon doorgaan!” en dat hielp. Jony en Jasmijn zaten ver voor mij en finishten als 2e en 5e dame. Gefeliciteerd allebei! Na 2 uur en 11 minuten kwam ik over de finish, tevreden en voldaan. Jammer dat ik net niet in de top-10 kon lopen, maar meer zat er vandaag even niet in.

IMG_4377

 

Hoe nu verder?

In september vertrek ik voor mijn wereldreis. Ik heb daar zoveel zin in. Eigenlijk maakt het me niet meer zoveel uit hoe mijn triathlonseizoen er verder uit gaat zien. Ik ga lekker genieten van de zomer en zie wel wat er gebeurt. Wat ik zeker weet is dat ik start bij het Rondje Eilanden eind juli. Dat is zo’n leuke en gezellige wedstrijd, die kon ik niet overslaan. Verder moet coach Peter Vocking nog een keuze maken wie gaat starten bij de volgende teamwedstrijden in Rotterdam en Veenendaal. Tijdens de laatste wedstrijd in Almere zit ik al lekker op een tropisch eiland in mijn hangmatje en drink ik melk uit een kokosnoot. Proost! Haha.

ps. Je kunt hier meer lezen over mijn wereldreis plannen.

Tip voor na de wedstrijd: haal gelijk met olie je startnummer eraf, anders zit je er de hele week aan vast.
Tip voor na de wedstrijd: haal gelijk met olie je startnummer eraf, anders zit je er de hele week aan vast.

Geef een reactie

There are hundreds of languages around the world, but a smile speaks them all.

Deze website is gerealiseerd door Big Sister Webcommunicatie