Let’s talk about: Wifi

“Kun jij een heel blog over wifi schrijven? Wordt dat niet ontzettend saai?” Vraagt mijn vriend aan mij. “Ehm, ja misschien, maar dat kan mij niets schelen”, zeg ik tegen hem. “Ik vind dat hoog tijd is voor een nieuw bericht en het bloggen lukte afgelopen tijd eigenlijk niet, omdat ik te weinig wifi had.  Daar mag ik toch wel iets over vertellen?” Nou, ik vind het wel lekker rustig zo zonder internet”, zegt hij. Ik stiekem ook, maar dat wilde ik natuurlijk niet toegeven 😉 

op het strand

 

Alvast wennen voor op reis

Samen met mijn vriend logeerde ik afgelopen weken op een camping, waar ze geen wifi hebben. Eerst dacht ik, dat kan niet waar zijn geen wifi? Klopt dat echt? Maar het is echt zo, er zijn dus nog plekken in Nederland waar geen wifi is. Het is eerst even wennen, maar na een week was ik er aan gewend. Eigenlijk is het heel rustgevend. Iedereen zou dat eens moeten doen.

Maar hoe komt het dat jullie op een camping staan zonder wifi? Vraag je je misschien af. Nou, dat is een lang en saai verhaal, maar wel voor een heel goed doel 😉 Onze wereldreis gaat bijna beginnen. Jippie!!! We hebben daarom ons huis verhuurd en daar waren we op tijd bij. Dus oeps! Ineens stonden we op straat. Na wat logeerpartijen bij ouders, besloten we op een camping aan de kust te staan voor de rest van de zomer. Alvast een beetje in de stemming komen, noem ik dat. Mijn ouders, van wie we de caravan mochten lenen (super fijn, want in een tent is echt afzien als het regent), wilden ook wel een keer langskomen met hun hond op de camping. Na flink zoeken blijkt dat er aan de kust vrij weinig campings zijn waar honden langs mogen komen. Omdat wij mijn ouders’ caravan mochten gebruiken, hebben we toch gekozen voor  camping waar honden zijn toegestaan. Maar ja, dan was er wel een compromis: geen wifi. Op reis hebben we vast ook niet altijd wifi, dus ik vond het wel goed om het alvast uit te proberen.

af en toe is het ook wel afzien op de camping
af en toe is het ook wel afzien op de camping

Er zijn nog plekken in Nederland zonder wifi

Eenmaal aangekomen, dacht ik: ach, er zal vast toch wel ergens wifi zijn. Maar nee, er zijn dus echt plekken in Nederland waar geen enkel wifi signaal te bekennen is. Dus afgelopen weken had ik minimaal internet. Als je continu 4G gebruikt, ben je echt zo door je bundel heen heb ik al snel gemerkt. Dus, dan maar even zonder. En eigenlijk, moet ik nu bekennen, was dat ook wel even lekker.
Maar op een gegeven moment gaat het toch weer kriebelen. Voor zo’n reis moet je zoveel regelen. Daar kom je pas achter als je je ticket al geboekt hebt. Helaas, omdat er zoveel regeltjes en voorzorgsmaatregelen zijn, is het niet even koffers pakken en gaan. Je hebt dan toch wel af en toe internet nodig. Laat ik even een paar voorbeelden geven.

  1. Onze vaccinaties. Je kunt tegenwoordig gebruik maken van thuisvaccinatie.nl. Ze komen dan gewoon thuis langs. Wij hadden natuurlijk niet echt een thuis, maar dat maakt niets uit. Ze komen gewoon naar de camping toe. Toch grappig dat je dan een arts voor je caravan ziet verschijnen. Maar het moest natuurlijk wel eerst geregeld worden: via internet.
  2. Toch maar op zoek naar een hostel. Dat was eerst niet de bedoeling. We gaan namelijk zonder plan op reis. Het enige wat we weten is dat we binnenkort in Thailand starten. En van daaruit start het avontuur. Waar we heen gaan? De tijd zal het leren. Eigenlijk waren we van plan om zelfs niets voor de eerste nacht te boeken. Ik weet nog van een dikke 10 jaar geleden dat reizen in Thailand heel makkelijk is. We zullen vast nergens op straat moeten slapen, maar uiteindelijk is het toch wel makkelijk om eerste 3 of 4 nachten iets geregeld te hebben. En wij slapen die eerste nachten het liefst in een hutje aan het strand, net buiten Bangkok. Ik zie ons al in een hangmat liggen, even acclimatiseren, bijkomen van de reis en bezinnen wat we gaan doen. Dus, nu toch maar snel op zoek naar een niet al te duur hostel aan het strand. Heb je nog tips? Ze zijn heel welkom, want ik ben inmiddels al verdwaald op internet. Er wordt zoveel aangeboden.
  3. Ik heb geen internet bundel meer. Alleen nog een heel goedkoop telefoon abonnement. Tja, je wilt toch zoveel mogelijk geld besparen als je op reis gaat en ik ga niet betalen voor iets waar ik geen gebruik van maakt. Ik heb er zelfs speciaal een nieuwe telefoon voor aangeschaft, want ik was iemand die nog rondliep met een oerdegelijke (zeg maar oude) Nokia. Van mijn werk had ik wel een smartphone, maar prive niet. En mijn werkmobiel lever ik vandaag in, dus vanaf nu ben ik zonder wifi niet meer online bereikbaar. En dan is af en toe wifi toch wel fijn, want ik wil toch wel graag contact houden met mijn familie en vrienden.

Genoeg over wifi

Zo, maar nu genoeg over wifi gepraat. Vandaag is namelijk een super spannende dag, want ik moet afscheid nemen van al mijn lieve collega’s. Mijn laatste werkdag. Ahhh! Ik ga jullie allemaal missen, maar ook weer niet teveel, want wat ik vooral ga doen is genieten van mijn reis en hopelijk veel mooie avonturen beleven. Dus ik sluit af met te zeggen: You’ll be hearing from me shortly!

Bye bye!

Liefs Rina

2 Reacties op Let’s talk about: Wifi

  1. Hardstikke leuk dit stukje. En ja Hans, geen internet is inderdaad af en toe best vervelend maar ook heel rustgevend. Hele fijne en mooie reis samen en ik ga zeker jullie avonturen via ( facebook ) volgen.
    Willeke Haringa

Geef een reactie

There are hundreds of languages around the world, but a smile speaks them all.

Deze website is gerealiseerd door Big Sister Webcommunicatie