Een avontuurlijk leven

Sinds we uit Australië terug zijn, zijn de weken omgevlogen. Vandaag is het nog maar 2,5 maand geleden dat we onder de Australische zon liepen. En nu? Nu zit ik in de trein terug uit Hamburg. Er is weer van alles gebeurd. Het is een heel avontuurlijk leven, maar ook erg spannend.

 Onderweg naar Hamburg

Pianist op een cruiseship

Hans is begonnen met zijn nieuwe baan in Hamburg. Als je onze verhalen hebt gevolgd, weet je dat hij in januari op en neer is gevlogen van Australië naar Nederland om auditie te doen bij de Duitse cruisemaatschappij Aida. Een gok natuurlijk, maar gelukkig voor hem liep dat goed af. Hij kon beginnen in mei. Eerst in Hamburg met voorbereidingen voor de show op het schip en vanaf eind juni vaart hij met de AidaBella 5 maanden door Europa en speelt hij zijn chansons op de piano in de bar van het schip. Dat klinkt als een perfect avontuurlijk leven. Dat is het natuurlijk ook, maar het is daarnaast ook heel spannend hoe het leven op zo’n enorm schip hem straks bevalt. En ook is het echt even wennen nu hij in zijn eentje 2 maanden door moet brengen in de op één na grootste stad van Duitsland. Zonder dat hij iemand kent, met een nieuwe baan, nieuwe collega’s en geen vriendin om ‘s avonds tegenaan te kletsen. Want ik blijf in Nederland en heb daar weer een tijdelijke baan tot het moment dat Hans klaar is met zijn werk en we weer onze backpacks willen pakken. Dus ook ik moet wennen dat we elkaar van 24/7 naar nu alleen af en toe in het weekend zien. En straks, die 5 maanden op het schip, daar wil ik liever nog niet aan denken. Langsgaan bij hem op het schip wordt voor mij erg lastig. Aida heeft namelijk de regel dat medewerkers de eerste 6 maanden aan boord hun partners nog niet mee kunnen nemen. Dus als ik Hans wil zien, moet ik ergens naartoe vliegen waar hij aanlegt, maar omdat dit meestal maar tussen 8-18 uur is en niet langer, is dit ook niet heel handig. Meestal mag hij wel van het schip, maar het kan ook zijn dat hij dienst heeft en op het schip moet blijven. Ik hoop natuurlijk dat ik hem nog ergens kan ontmoeten.

Hans in een studio bij Aida
Hans in een studio bij Aida

Hamburg citytrip

Dus we zien wel hoe het gaat lopen. Voorlopig reis ik nog regelmatig naar Hamburg om Hans te bezoeken. Hij heeft een leuk appartement gevonden in de wijk Bahrenfeld. Het appartement heeft alles wat hij nodig heeft en met een heerlijk groot balkon. Perfect voor de zonnige dagen. Afgelopen weekend was ik daar weer. Als echte Hollandse (en triatleet) kon ik mijn fiets niet missen en heb ik mijn MTB fiets meegenomen. Dat leek me wel handig, zodat ik niet elke keer het OV hoeft te gebruiken en daarnaast kan ik, als Hans moet werken (want hij heeft geen 8 tot 5 baan), een rondje fietsen. We hebben samen al heel wat rondgefietst door de stad. Hamburg heeft niet één centrum waar iets te doen is, maar elke wijk heeft zijn eigen winkels, eettentjes etc. Zoals in elke nieuwe stad, is het even zoeken naar waar de leuke plekjes zijn. Altona is bijvoorbeeld multicultureel en langs de rivier de Elbe heb je mooie wandelpaden langs parken en er is zelfs een strand met strandtentjes. Grappig! Ook zijn we naar Blankenese gegaan. Een hele dure wijk net buiten de stadsring. Het ligt naast de Elbe, maar dan flink omhoog op een heuvel. We waren wat eigenwijs en volgden niet de fietsbordjes. Hierdoor moesten we uiteindelijk met onze fietsen langs allemaal trappen omhoog om weer op de straat in Blankenese te komen. Wel kregen we allemaal schattige gekleurde huisjes te zien die op de heuvel gebouwd waren. Met de auto kon je daar niet komen, alleen wandelend via verschillende trappen. Dat moet flink sjouwen zijn met je boodschappen voor die bewoners.

Lekker zonnen op Hans zijn Duitse balkon
Hans zijn Duitse balkon

 

Een bezoekje aan Hansestad Lubeck
Afgelopen weekend bezochten we Hanzestad Lübeck, zo’n 45 minuten van Hamburg

Welkom thuis!

Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Ik ben blij dat de zon weer wat vaker gaat schijnen en dat het bos weer is ontploft met al het groen. Dat maakt het makkelijker om de tijd door te komen. Ik zit nu ik dit schrijf weer in de trein onderweg naar mijn logeeradres in Apeldoorn. Inmiddels ben ik al 3 keer verhuisd van plek naar plek. Maar elke keer vond ik toch weer een nieuw plekje dankzij aardige clubgenoten van Aquapoldro . Ook dat hoort bij het avontuur. De komende weken bewaak ik het huis van mijn schoonouders die op vakantie zijn. En daarna? Dan hebben we eindelijk weer een eigen stek in Apeldoorn. Zo fijn! Avontuur en vrijheid zijn fijn, maar ik merkte dat ik toch ook weer behoefte had aan een eigen plekje. Ik leef nu al meer dan 8 maanden uit een backpack en nu ik weer in Nederland ben, mis ik het om weer mijn eigen spullen om me heen te hebben. Die staan nu allemaal nog bij onze ouders opgeslagen. Hoog tijd om alle spullen weer een eigen plek te geven. Welkom thuis!

 

Nog even terugblikken naar mijn vorige blog over Australië? Kijk dan hier.

2 Reacties op Een avontuurlijk leven

  1. Hans en Rina, wat leuk om jullie zo te zien. En wat een avontuurlijk leven….. helemaal goed! Ik blijf jullie volgen hoor, want Hans heeft toch een speciaal plekje in mijn hart.
    En Hans, geniet van je geweldige baan. En Rina, die maanden zijn zo om hoor!!!
    Beide heel veel geluk en plezier en zeker genieten!!!

    Groetjes Willeke

Geef een reactie

There are hundreds of languages around the world, but a smile speaks them all.

Deze website is gerealiseerd door Big Sister Webcommunicatie