Must-See beaches of West-Australia #1

Toen we de 1500 kilometer lange oversteek richting het oosten van Australie aan het maken waren, hadden we genoeg tijd even terug te denken aan de afgelopen weken. Die oversteek heet de Nullarbor Plain (nul = geen, arbor = boom). Er is daar namelijk bijna niets te zien behalve een snelweg, alleen aan het begin wat struiken, een paar bomen, maar verder helemaal niets. Geen huizen en bijna geen mensen. Het was er trouwens wel groener dan ik had verwacht, maar achteraf hoorden we dat het dit jaar enorm veel geregend heeft in het Zuiden van Australie. Dus dat verklaard dat er niet alleen rood zand te zien was. Maar tijdens deze lange rit heb je genoeg tijd om je gedachtes even op een rij te zetten. Wat was West-Australie toch prachtig, vooral de stranden. Als je niet jaloers wilt worden, moet je zeker niet verder lezen 😉 Maar als je het wel aandurft dan lees je hieronder mijn tien favoriete stranden.

Startpunt van de Nullarbor Plain - Laat die 1500km maar komen!
Startpunt van de Nullarbor Plain – Laat die 1500km maar komen!

Op 10: Monkey Mia

Eigenlijk was ik liever naar Francois Peron National Park of het Dirk Hartog Eiland (ja, Nederlandse afkomst) in de buurt gegaan, maar wij hebben geen 4WD. Met ons busje ging dat helaas niet lukken, want er zijn alleen maar onverharde wegen en prachtige kliffen. Niet voor niets dat in deze buurt wel 4 Nederlandse schepen zijn vergaan (o.a Batavia en De Zuytdorp). Monkey Mia was het alternatief. Er zijn op dit strand geen apen, zoals je met deze naam zou verwachten, maar wel dolfijnen. Ik zet Monkey Mia toch op het lijstje, maar stiekem waren we een klein beetje teleurgesteld hoe commercieel het is. De dolfijnen komen elke ochtend naar het strand. Daar krijgen alleen de volwassen vrouwtjes 2 vissen gevoerd van toeristen. Je staat voor het voeren met alle toeschouwers in een rijtje aan de waterlijn en krijgt uitleg over de dolfijnen. Daarna worden een aantal vrijwilligers aangewezen die de dolfijnen mogen voeren. Toch was het ook wel weer fascinerend om te zien dat de dolfijnen zo dichtbij komen. Ze mogen niet aangeraakt worden, want ze mogen niet afhankelijk worden van de mens. Daarom krijgen de dolfijnen ook maar 2 vissen gevoerd en niet meer. Dat zorgt ervoor dat ze zelf ook op jacht blijven gaan.

Monkey Mia. Gezellig in een rijtje
Monkey Mia. Gezellig in een rijtje
Monkey Mia
Monkey Mia

Op 9: Cottesloe beach in Perth

Als je ons Free-camping blog hebt gelezen, weet je inmiddels dat we het liefst ergens gratis overnachten. Ook in de grote stad Perth natuurlijk. Hans was 5 jaar geleden ook al in Perth geweest en wist dat de wijk Cottesloe een mooi strand had en een goede verbinding naar de stad met de trein. Cottesloe is verder een prachtige jaren 30 wijk met mooie oude bomen. We hebben 2 nachten op een parkeerplaats in deze wijk overnacht. Het strand was inderdaad prachtig en wat ik als tri-girl vooral geweldig vond, is dat rond 6 uur in de ochtend zoveel mensen in en rond de zee zwemmen, zee-kayakken, hardlopen, racefietsen en zelfs strandhockeyen of zoiets. Het is een hele sportscene. Ik moest natuurlijk meedoen en heb daar heerlijk hardgelopen langs het strand. Om een uur of 7 in de ochtend zijn de meeste sporters weer verdwenen. Waarschijnlijk tijd om aan het werk te gaan. Een prima tijd voor ons om lekker rustig te gaan ontbijten bij onze campervan.

Cottesloe beach
Cottesloe beach
Cottesloe beach
Cottesloe beach

Op 8: Cable Beach in Broome

Dit strand is heel bekend onder reizigers in Australie. Cable beach heeft een prachtig wit strand met een mooie blauwe zee. Ik had er heel veel verwachtingen van, maar stiekem viel die verwachting toch een beetje tegen. Misschien kwam het ook, omdat daar ineens weer mensen waren. Het was best druk op het strand. Nou ja druk, voor ons dan, want voor Nederlandse begrippen was het strand best wel rustig. Haha. We kwamen namelijk net uit de outback en hadden dagen lang bijna geen mens gezien. Verder kon ik daar niet zwemmen in de zee, alleen pootje baden. Dat is voor mij natuurlijk heéél teleurstellend. In het Noorden moet je in de zee echt oppassen voor krokodillen en kwallen. En je zag er ook echt bijna niemand in de zee. Dat vond ik toch wel jammer, want hij zag er prachtig uit. En na een week van stof en hitte, was ik wel toe aan een dip.

Cable beach
Cable beach
Cable beach
Cable beach

Op 7: Kalbarri

We hadden niet verwacht hier 5 dagen door te brengen, maar onze stuuraandrijving van de auto begaf het vlak voor het dorp Kalbarri. Dat was eerst enorm balen, want de garage moest een onderdeel uit Perth laten komen. Dit onderdeel kwam, na 2 dagen wachten, helaas niet en er moest een nieuwe besteld worden. Uiteindelijk bleek dit wachten toch geen straf, want het was er echt prachtig. Kalbarri had een mooie blauwe zee, prachtige rotsen, met uitzicht op een vette branding met hoge golven waar surfers goed terecht konden. Toen ik de surfers voor het eerst zag dacht ik: “Dat zijn waaghalzen!” Maar een bewoner stelde mij gerust en vertelde dat deze jongens en meisjes dat bijna dagelijks deden en precies wisten waar ze wel en niet moesten komen. Nou, knap hoor!

 

 

Op 6: Hamelin Bay

Dit strand kwamen we tegen toen we van het uiterste Zuidelijke puntje van West-Australie, weer wat omhoog reden richting Yallingup via wegnummer 250. Wat is dat een prachtige omgeving. Het meest bekende plaatsje in die omgeving is Margaret River. Bekend van de wijnvelden in de omgeving, maar ook de stranden zijn prachtig! Hamelin Bay is bekend van de mantaroggen die daar rondzwemmen. Helaas hebben wij ze die dag niet gezien, maar het was echt prachtig. Dus alleen al voor een dagje aan zee was dit geweldig. Elke keer als we op zo’n prachtig stand zijn denken we aan Nederland. Als er in Nederland zo’n stand zou zijn, zou hij echt MUTJEVOL liggen. In West-Australie zijn er maximaal 100 mensen op zo’n strand op een zondag met 30 graden. Wat een verschil!

Hamelin bay
Hamelin bay

 

 

Ooo jee, ik heb nog maar de eerste 5 stranden besproken. Ik heb nu al 2 pagina’s vol geschreven. Hoog tijd om er even een punt achter te zetten. Mijn top 5 komt daarom in het weekend, want anders leest vast niemand mijn blog meer. Hihi. En zo bouw ik misschien een beetje spanning op. Ik heb ook nog een grappig filmpje van mijn top 1 strand. Dus kijk zeker volgende week weer eens op mijn blog. Ben je al nieuwsgierig naar de rest?

Tot snel!

Liefs Rina

6 Reacties op Must-See beaches of West-Australia #1

  1. Nou, dan is de top 5 nog mooi op tijd , want alle tijd voor na de race:) we gaan ook nog opzoek naar mooie duikstekken, of snorkelstekken. Heb je daar nog een top 5 van?

Geef een reactie

There are hundreds of languages around the world, but a smile speaks them all.

Deze website is gerealiseerd door Big Sister Webcommunicatie